Ayahuasca of Anahuasca

Weet wat je drinkt!

Ayahuasca

Ayahuasca is een heilig medicijn en dient ook zo behandeld te worden. Het is daarom, dat je niet zomaar ‘even een reisje gaat maken’.

Bij de Heilige Bron vinden wij het van het hoogste belang iedereen precies de juiste voorbereiding heeft voordat, hij of zij, een ceremonie gaat bijwonen. En, of je ervan bewust bent wat je – eventueel – te wachten staat. Onderaan deze pagina kun je lezen waarom het verstandig is om éérst Kambo te doen. Tijdens deze sessie kunnen wij goed zien wat voor jou de juiste weg is. Op deze manier kunnen wij voor een ieder een afgepaste uitleg geven welke weg je zou kunnen bewandelen om jouw pad te openbaren.
Kambo, én het contact en het contact maken tijdens onze ceremonies is voor ons héél belangrijk! Nét zo belangrijk of nóg belangrijker is weten wat je drinkt.

Eerlijkheid in wat je drinkt..

Op diverse plekken in Nederland kun je tegenwoordig Ayahuasca reizen maken. Alleen krijg je werkelijk Ayahuasca te drinken? In de meeste gevallen is dit niet het geval.. Wat je werkelijk drinkt is Anahuasca. Het kan zomaar zijn dat je dit nu voor het eerst hoort! Het is alleen daarom al dat je vanaf nu misschien je afspraak even moet verzetten of uitstellen totdat je meer weet, want wat is nu eigenlijk het verschil? Zijn er wel verschillen? Er wordt gezegd van niet, maar zolang je niet weet wat je drinkt kun je zelf ook niet vergelijken.

Banisteriopsis Caapi, slingerplant van de Ziel.

Ayahuasca kan op verschillende manieren gebrouwen worden. De uitspraak is dan ook dat Ayahuasca een ‘verzamelnaam’ is. Toch wordt het eeuwenoude recept gemaakt van de Banisteriopsis Caapi ‘de liaan’ (de MAO remmer) in combinatie met een DMT houdende plant of wortel. De slingerplant van de Ziel ziet eruit zoals op de afbeeldingen hierboven op deze pagina.
Anahuasca wordt gemaakt van Syrische Wijnruit (de MAO remmer), veelal gekozen omdat het een betaalbare mogelijkheid is. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van dezelfde soorten planten of wortels voor DMT. 
Ik kan persoonlijk alleen maar zeggen en vertalen:
Met de Caapi komt er een heel andere Spirit mee tijdens de reis dan met de Wijnruit.
Je kunt je voorstellen dat de slingerplant van de Ziel welke soms wel tot 40 jaar of ouder in de jungle hoog in de bomen groeit een heel andere werking heeft dan de zaadjes van een woestijnplant. 
Nogmaals geen goed of slecht, geen oordeel, ervaar zelf, bereid je alleen goed voor door jezelf ultiem voor te bereiden op beide. Te schonen, lichamelijk EN geestelijk.
Vragen? Stuur me een bericht! 

Wikipedia – De naam ayahuasca is afkomstig uit de taal van de Quichua en kan vertaald worden als “slingerplant van de ziel”. In het Quechua betekent aya geest, dode, voorvader of ziel; huasca betekent touw of liaan, naar de lianensoort Banisteriopsis caapi, en hoofdbestanddeel in de meeste ayahuascabrouwsels.

Goed of slecht bestaat niet

Op beide varianten kun je prachtige ervaringen hebben. Wij van de Heilige Bron hebben de voorkeur voor het reizen op Ayahuasca, maar vinden het, het allerbelangrijkste dat jezelf goed moet aanvoelen op welke manier je wilt reizen.
Maar dat er duidelijkheid moet zijn in wat je drinkt, dat staat voor ons vast. Een Ayahuasca reis maken en achteraf horen dat je op Anahuasca gereisd hebt, dat is iets waar wij meer duidelijkheid in willen geven. Daar zijn deze medicijnen te heilig voor.
Het kan per persoon verschillen hoe de ervaring is. Het kan zelfs zo zijn dat je de ene keer een betere ervaring hebt op de wijnruit als de Banisteriopsis Caapi.

De ervaring verteld de verschillen.

Bij de Heilige Bron bereiden we je voor om met een plantmedicijn te werken en weten we verschillende locaties voor jou. Bij begeleiders die ervaren zijn door zelf al velen reizen te hebben gemaakt en/of opgeleid zijn in Peru en geroepen zijn om zelf te brouwen en het medicijn te schenken. Tijdens groepsceremonies wordt onderling vaak besproken wat de verschillen zijn van Ayahuasca en Anahuasca. Er is ook altijd verschil tussen Ayahuasca’s. Maar de Ayahuasca van het moment is altijd precies wat nodig is voor de groep! Het moment van brouwen, het moment van drinken, alles behoort zo te zijn.

Bij het brouwen van Anahuasca is het constant genoeg om elke keer een zelfde werking te ‘genereren’. (Uiteraard is de ervaring per persoon per keer anders)
Maar Anahuasca is redelijk tot precies te doseren voor een reis.

Zelf ervaren is de sleutel. Toch willen we hier een uitleg geven, wat een samenvatting is van al deze ervaringen.

DMT: Dimethyltryptamine. De werkende stof welke nodig is voor ‘de ervaring’. Jouw reis. Deze ‘stof’ kan op verschillende manieren gemaakt worden. In Crystal-vorm, pure DMT, slechts een paar trekjes van deze rook en je bent binnen een minuut – een kwartier lang – terug bij wat zien als ‘De Bron’. Dit is nogal een heftig proces. Een goede omschrijving zou kunnen zijn:
Stop het Universum in een kogel en schiet deze door je hoofd.

De hoge dosering DMT in Anahuasca geeft ongeveer hetzelfde. Na eerst de MAO remmer te hebben gedronken voel je je al wat lichter worden, het lichaam kan nl. de eigen werkzame stof DMT weer vrijmaken en zijn er genoeg ervaringen waarbij er al gereisd wordt op alleen de MAO. Bij het tweede glaasje – de DMT, Syrische wijnruit – krijg je de kogel ervaring binnen een half uur. Alsjeblieft, hier heb je het Universum – zonder navigatie – goede reis.

Wanneer je Ayahuasca drinkt merken de meeste iets heel anders:
Langzaam word je meegenomen door de gangen van je bewustzijn en – lijkt het- alsof er een hogere Spirit je meeneemt, hand-in-hand, jouw begeleidend, daar naartoe waar nodig is, voor jouw proces. Dat wat voor jou nodig is wordt getoond, maar dan ook ZEKER getoond!
De Banisteriopsis Caapi heeft een Ziel. En deze weet precies wat jij nodig hebt. Liefdevoller, maar ook daar zijn berichten over dat sommige liever ‘de klappen van de zweep’ willen. In dit geval kun je dus beter de andere opties kiezen, is het misschien zelfs wel nodig dat Iboga (hét medicijn tegen verslavingen) jouw optie is.

Het is al spannend genoeg om jezelf over te geven aan het moment van een Ayahuasca Ceremonie.

Wanneer je het fijne weet, wordt de focus naar je intentie voor je reis beter. Een intentie hebben is namelijk heel erg belangrijk.
Wil je meer weten over de verschillen? Neem dan contact met ons op. Bel of vul het contactformulier in.

Wil je nog meer weten? Neem dan contact met ons op.