DE RAPÉ CEREMONIE

Bij de Heilige Bron doen wij regelmatig Rapé ceremonies (spreek uit Ha-Pee) Rapé is ook bekend onder de naam Tsunu of Nunu.
Waar?

Via de Heilige Bron kom je te weten waar je een Rapé Ceremonie op een veilige manier kunt doen. In het geval van deze Rapé Ceremonie kan dit op diverse plaatsen, maar ook bij je thuis. Binnenkort vind je op deze pagina de data voor onze Rapé ceremonies in Capelle aan de IJssel.

 

 

 

 

 

Rapé betekend ook wel “stof van de Ouden”. Dit geneesmiddel wordt bij diverse inheemse stammen, waaronder de Matses en de Huni Kuin Indianen (kaxinawás) al meer dan duizenden jaren gebruikt.

 

Rapé is een – per tribe verschillend – geheim recept welke onder andere bestaat uit tabak als primair ingrediënt. Daarnaast kun je in Rapé, Macambo noten, Cacao, boomschors en bladeren van vele medicinale bomen uit de Amazone vinden.

Tijdens de ceremonies werken we met verschillende soorten Rapé welke afkomstig zijn van diverse stammen. Wij zijn door de afgelopen jaren nauw verbonden met de Spirit van dit blaasmedicijn en tijdens de verbinding wordt besloten welke soort voor wie op dat moment geschikt is, welke dosis en hoe de Rapé wordt ingeblazen.

Rapé zuivert en reinigt de neusholte en deblokkeert eventuele opstoppingen. Zelfs wanneer je denkt dat je prima kunt ruiken, ruik dan na de Rapé nog maar eens goed en je zult merken dat je nóg beter kunt ruiken. Ook is na de Rapé de gehele ademhaling sterker en krachtiger. Het reinigt en geneest de sinussen, daar waar mensen tegenwoordig steeds meer last van hebben.
Rapé geneest ook de binnenkant van de neus, die aangetast kan zijn door stoffen zoals cocaïne bijvoorbeeld of verslavingen als neusspray.
De geneeskrachtige en helende eigenschappen van Rapé zorgen dat de groei van het nodige weefsel geactiveerd wordt.
Het helpt ook om bacteriën en schimmels uit de nasale traject te reinigen/verwijderen.

Bij sommige gelegenheden kan Rapé leiden tot de stoelgang of overgeven/misselijkheid en wordt het systeem ook via die manier schoongemaakt.


Wat zijn de voordelen op energetisch niveau?
Rapé opent het derde oog en de hart chakra, waardoor je onmiddellijk het gevoel hebt dat je met alles wat zich om je heen bevindt in verbinding staat, inclusief mensen en uw geest. Wanneer je door de eerste ‘prikkel’ heen bent volgt de zogenaamde ‘grounding’. Je wordt direct geaard, het is daarom ook dat dit medicijn tijdens Kambo en Ayahuasca ceremonies wordt toegepast om door een bepaalde fase heen- of uit te komen.

Na enkele minuten treed een kalmerende werking op, welke vooral te wijten aan tabak inhoud. Een ander voordeel bij het gebruik van dit medicijn, is dat het letterlijk de negatieve en lage trillingen verdrijft van je wezen, die worden ook wel aangeduid als de “slechte geesten” in de sjamanistische tradities. Je gedachten worden nog scherp en helder en je voelt je algeheel gereinigd en gezuiverd.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

De Heilige Bron

Onze voorkeur gaat altijd uit naar even persoonlijk contact, om een eerste indruk te krijgen van met wie je te maken hebt.

© 2017 De Heilige Bron.

DE HEILIGE BRON

FACEBOOK