et-

NIEUW: Reviews over de Sananghapé

Ben je benieuwd wat andere vinden, of hebben ervaren tijdens één van onze ceremonies.

Je leest ze hier

Wat is een Sananghapé ceremonie?

Sananghapé is een combinatie van Sananga én Rapé.

Rapé, zoals wij het eigenlijk altijd uitspreken.. Spreek je officieel uit als Ha-Pay

De combinatie van deze twee woorden maken niet alleen deze ceremonies, na ons eigen onderzoek, deze twee leermeesters te combineren, zijn we erachter gekomen dat ze zeer fijn samengaan!

Verdere uitleg van de ceremonie na het volgende:

HET RESPECT VOOR TABACCO

Als ik iets in de afgelopen jaren heb geleerd: RESPECT!

Respect voor wat de natuur ons brengt.

Lang voordat sigarettenmerken op de markt kwamen met hun verslavende ingrediënten, gebruikte onze voorouders de kracht van deze (Tabacco) planten voor heling.

De helende functies IN deze stoffen zijn nl. – zoals ik uit eigen ervaring kan vertellen – zeer inzichtelijk, confronterend, ontroerend en tot bij jezelf komend mooi!

Maar dit alles doe je niet zomaar. 😉

WAT IS SANANGA?

Sananga is een krachtig instrument uit de Amazone. Gemaakt van de wortelschors van een struik genoemd Apocynaceae die diep in het Braziliaanse Amazone groeit. Traditioneel wordt Sananga gebruikt door de inheemse stammen van Brazilië om hun zintuigen (visie, bewustzijn, concentratie, kracht) voor jacht te stimuleren. Sananga wordt gebruikt om de visie te verbeteren en onze connectie te versterken met spirituele rijken en om ons derde oog te openen. Het helpt ook om onze pijnappel klier te activeren en te ontkalken en helpt het ons tegen negatieve energie. Met de juiste intenties ‘wist’ het dat, wat op het netvlies staat gebrand. Letterlijk kan ik je uit eigen ervaring vertellen, zowel als in gevoel als op spiritueel niveau.

DE SANANGHAPE CEREMONIE

Wanneer je interesse hebt in deze ervaring, meld je dan aan via het contactformulier.

Op basis van de aanmeldingen, gaan we aan de slag met een aantal data. Deze zal altijd op een vrijdagavond zijn. Waarbij we je verwachten tussen 18:00 en 18:20.

De ceremonie zal om 18:30 starten, dus wees op tijd!

Na het openen van de ceremonie beginnen we met een Rapé ronde. Daarna gaan we ons voorbereiden op de Sananga.

Afhankelijk van jouw proces, heb je de mogelijkheid om de ceremonie af te sluiten met nogmaals een Rapé.

Wij werken met vele soorten en op basis van het gevoel, kiezen wij een geschikte voor het moment, zo zal de eerste Rapé anders zijn dan de tweede. Afhankelijk of je moet ‘landen’ of er iets anders moet gebeuren.

DE ERVARING, ALTHANS... MIJN ERVARING

Sananga stond al een tijdje op me te wachten.

Zoals met alle plant- en dier- medicijnen, ben ik inmiddels zeer voorbereidend bezig.

Respect (weet je nog)

Het idee ‘iets’ in mijn ogen te doen, ‘de pijn’ die daarmee zou meekomen,

was iets waar ik even bewust over moest nadenken.

En hoe meer en meer ik deze eventuele gevolgen besprak met mijn zielenmaatje Ravi om dit samen te gaan doen, werd ‘de roep’ van de Spirit of Sananga sterker en sterker.

Dan zit er niet anders meer op:

Just Do IT!

In onze prachtige ceremonieruimte  (genoeg bedjes) gaan we, ieder op een bedje, naast elkaar liggen.

We hebben even de tijd genomen voor wat ontspanning na het begeleiden van een Kambo ceremonie, maar nu zijn we er toch echt klaar voor.. Daar gaat ie..

Ravi als eerste.. Maar binnen 5 seconden hebben we beide een druppel in de ogen.

Jep, beide ogen is een must.

Ik hoorde bij de allereerste druppel al ‘een soort van ingehouden Oiiii’ in de klankkast van mijn broeder en DIRECT besef ik wat er gevoeld wordt. Hij houdt zich in, voor mij, want zijn tweede oog moet nog en dan IK! Maar tijdens dit allemaal te bedenken zitten de druppels er al in.

HELSE PIJN! Waarom doe ik dit? What the frog!

Dit waren de eerste woorden die in mij opkwamen..

10 minuten lang probeer ik er doorheen te komen, door dit proces van pijn.

En tja, de woorden: ‘Den, ontspan je ogen, beweeg je ogen, zoals hij zo mooi zegt, OOK tijdens ZIJN eerste ervaring. (wat een maestro)

Het helpt me niet, en ik vraag me af of ik nog mijn ogen überhaupt nog kan openen hierna..

Uhmm, blijf lezen, want nu denk je natuurlijk echnie! ik? dat doen?


.. er volgt positiviteit 😉

..na 10 minuten wordt het gevoel minder, maar het voelt alsof er iets scherps in mijn oog zit, en ik open voorzichtig mijn ogen, snel weer dicht.. Dit is niet goed man! Open, nee dicht, 1 oog open, nee dicht. 20 minuten verstrijken en langzaam kan ik mijn ogen eindelijk wat openhouden…

De eerste keer was, zo kun je wel lezen, niet echt een succes dus.

Mede door nul komma nul uitleg van iets of iemand hoe of wat te doen…

Na deze eerste sessie voelen we beide ‘de pijn’ aan de ogen.

We besluiten een Rapé erachteraan te doen, waar we in eerste instantie over twijfelen, maar wat geeft dit een heerlijke verzachting! Door het tranen van de ogen door de Rapé sessie, voelt alles weer goed en de juiste beslissing is gemaakt.

Een tweede keer.. Serieus?

Twee weken later, de tweede keer is een feit.

Om maar even een positieve bijwerking op te noemen na de eerste keer:

Er voelde een rust, maar dan meer in mijn gezichtsveld.

Het is altijd lastig te omschrijven wat je nu precies voelt na een sessie met een plantmedicijn, maar het is iets, iets wat je voelt. Wanneer je ermee gewerkt hebt dan weet je dit.

Het volledig waarnemen van het 180 graden beeld zowel links als rechts, boven en beneden.

Storende factoren, ondanks dat ze er zijn, neem ik niet meer waar.

Een tweede keer dan maar, 2 weken later.. Een Kambo ceremonie heeft weer plaatsgevonden en wij beslissen wederom om op het bedje te gaan liggen en te ontvangen.

Daar gaat ie weer:

Zodra de eerste druppel bij mij in het linkeroog wordt aangebracht, we gaan dit keer nl. van links naar rechts ipv andersom, knijp ik in een reflex mijn rechtoog dicht en voel mijn linkeroog al branden.. “doe je andere oog open”, hoor ik mijn lieve Stridje zeggen, die ook deze keer de Sananga toedient. Het lukt me net, en ondertussen gebeurd er iets bijzonders.

Ik besef het me, 100%, de vorige keer mag zich niet herhalen, de reactie van het pijnlichaam. Zo heftig als dat de vorige keer gebeurde dit moet anders! En ik laat in-één-keer los.

Het voelt alsof ik door mijn oogleden heenkijk. Mijn ogen open, zonder ze te openen, mijn lichaam ontspant en wat er daarna gebeurd is met geen pen te beschrijven.

Zonder al te veel details te vertellen, moet ik écht heel hard huilen, een intens oud verdriet komt los, en dit gaat door voor zo’n vijftien minuten, ik lijk maar niet te kunnen stoppen met dit intense gesnik.. en daar ineens een stem:

DENNIS, LOOK INTO IT!

Ravi zet een zeer actieve mannelijke stem op, iets wat niet snel gebeurd, normaal is hij de zachtheid zelf. Look into it, hoor ik nog een keer. En op dat moment besef ik het me.

Dit is PRECIES wat ik gedaan heb, en alles wordt me duidelijk waarom ik zo hard moet huilen.

Dit MOET gecompenseerd worden, zo besef ik me. Dit wat ik gevoeld heb, tot elke cel in mijn lichaam MOET los. En plots moet ik INTENS lachen, zo hard dat het pijn doet aan mijn buikspieren.

WEEEEHOOOE, DIT IS FANTASTISCH, TE GEK, roep ik hard uit. En voor zo’n 5 minuten kan het lachen niet meer stoppen..

Pffff Pfffff, blaas ik uit met mijn mond en mijn hele Zijn om proberen bij te komen.

En langzaam komt mijn lichaam tot rust.

Ik besef me dat ik het donker en het licht in 1 sessie heb mogen ervaren. Alles wat voor mijn ogen/gevoel voorbij is gekomen is gewist, ik weet het, ik voel het. En langzaam open ik mijn ogen. Ik voel ze, zo zacht, zo ontspannen, zo heerlijk. De kleuren op de wand van onze ceremonieruimte zien er 100x mooier uit dan dat ze al doen en ik ben zo intens blij.

Sinds die sessie heb ik geen nieuws meer gekeken, pijnen welke op het netvlies stonden zijn verwijderd en ik hou mijn ogen ‘graag schoon’ vanaf nu.

Dank Spirit of Sananga, en dank Ravi ook. Zijn kracht heeft mij door twee Sananga sessies heengeleid. Dank broeder.

Dit keer heb ik geen Rapé nodig als aflsuiter, Ravi kiest er wel voor en zijn proces volgt dan heel mooi door deze afsluiter. Het is allemaal nodig.

A’ho.

Isabel Review

Dank nogmaals voor de ceremonie, voor mij was dit een mooie eerste kennismaking met sananga. Het bracht mij meteen al mooie inzichten die eerste week, ook informatie die ik onverwacht van anderen kreeg. Ook kreeg ik bijzonder heldere en voor mij belangrijke dromen en visioenen. Wat verder gebeurde was dat ik plotseling een paar readings voor cliënten waar ik al veel te lang tegen aan zat te hikken allebei in één keer deed, wat voor een ervan eveneens met een zeer helder visioen gepaard ging waarin ik contact maakte met een levend persoon. Dus dat was nieuw! Ook voor mezelf ontving ik readings die voor mij van levensbelang zijn.

Het grappige was natuurlijk dat ik in eerste instantie dacht van, was dit het nou? Omdat er op het moment zelf niet direct iets bijzonders gebeurde, behalve wat visioenen die weliswaar prachtig en helder waren, maar inhoudelijk niet echt wat toevoegden voor mij. En vervolgens krijg ik de ene mega download na de andere! Dat zal me leren.

Mijn conclusie is dat de sananga en de rapé elkaar inderdaad versterken. Alleen zou ik zelf de volgorde omdraaien, met de sananga als voorbereiding op de rapé, of ayahuasca, of andere medicijn.  Voor mij was de rapé sowieso al overweldigend genoeg, meer dan de sananga die eigenlijk best meeviel!

Janneke Review

Met de rapé kwam ik beter in mijn lijf. Prettig maar ook eng, zeker als je een leven lang in de overlevingsstand hebt gestaan, zoals ik. Kan dat ook nog, je veilig voelen? Het bracht wat emoties met zich mee. Gelukkig even zitten, later liggen, om alles even door te laten werken.

Met de Sanangadruppels in mijn ogen nog even liggen. Even helemaal niks, tijd voor jezelf. Er kwamen wat moeilijke situaties aan me voorbij. Nu kon ik er wat dichterbij komen en er tegelijkertijd iets losser van komen. Zoals in de beschrijving: een verandering van bewustzijn, zoiets voelde ik, of alles even een slag gedraaid was. Een poosje zo  liggen, tot de Sananga even het een en ander had helpen doorwerken. Daarna even wat knabbels en weer bij de dag te komen. Alles onder prettige en zorgvuldige begeleiding van Dennis. Naderhand wat meer geaard en een bepaalde knoop kunnen doorhakken. Ik merk ook dat een bepaalde angst iets minder is geworden.

Voor herhaling vatbaar en zeker aan te raden.

De Heilige Bron

Onze voorkeur gaat altijd uit naar even persoonlijk contact, om een eerste indruk te krijgen van met wie je te maken hebt.

© 2017 De Heilige Bron.

FACEBOOK