DEEL 4

VERBOD Ayahuasca in Nederland per 1 oktober 2019

Vanaf 1 oktober is Ayahuasca officieel illegaal geworden na 17 jaar in Nederland te kunnen reizen. Al mijn ervaringen zijn voor deze datum geweest. Dit is een puur informatieve website en kun je geen ceremonies boeken.
Wanneer je na het lezen van mijn ervaringen zelf een ervaring wilt hebben zul je dus ergens anders moeten reizen dan in Nederland.

Samen reizen..

“Wanneer je het volgende leest, kan ik je uit ervaring alleen dit vertellen:
Dit is mijn pad.

En als mijn ervaring, jouw pad, op 1 of andere manier op een positieve manier zou kunnen beïnvloeden,
dan is dat alleen een keus die jij! zelf maakt.”

In Lak'ech Ala K’in. (?)

Dennis (DenDen)

Na mijn tweede reis en mijn schitterende inzichten en veranderingen, gaat het als voor de wind. Keuzes maken en ‘dingen aanpakken’ gaan als vanzelf. Het intrekken bij mijn liefde, maakt het leven niet alleen makkelijker – door het geluk wat dit met zich meebrengt – ook komen er meer zakelijke klussen binnen. Dat wat zich presenteert als ’the Flow’ begin ik langzaam te begrijpen.

Herken je het feit dat wanneer je je goed voelt alles lijkt te stromen, dingen ‘zomaar’ op zijn plek vallen? Wanneer je de verbinding met je werkelijke IK aangaat, dan begint het zowaar te stromen.

Dit superfijne gevoel maakt het dat we samen (opnieuw) willen reizen. En zo gebeurd het, daar is de befaamde 23 weer (wat ik op dat moment  niet zo besefde), op 23 maart in 2014 hebben we een sessie geboekt bij dat heerlijke plekje van mijn tweede reis.
Dit keer gaan er meer bekende mee met ons. Eigenlijk bijna een groepje vol vrienden, wat een interessante wending!

De voorbereiding gaat mij een stuk beter af. Wat een hel was het die eerste twee keer! Op een goede manier dan, want in mijn voorbereidingen van mijn eerste twee reizen kwam ik erachter dat ik een heftige suikerverslaving kende.. Ontwenningsverschijnselen, echt! Pijn in mijn lijf door het tekort aan suikers.
Na mijn eerste twee ervaringen protesteert mijn lichaam nu (bijna) tegen het niet innemen van suiker, snoep, koffie, JEP! Deze inzichten krijg je er gratis bij! En wat fijn is.. Op het pad van bewustwording ga je als vanzelf gezonder eten. Helemaal na Kambo gaat dit mij als heel gemakkelijk af! Maar daarover later meer!

Midden in de voorbereiding dus… Het is woensdagavond en plots wordt onze ceremonie afgeblazen! Diegene die de ceremonie zou leiden stopt met zijn praktijk!
Verdere details over het hoe en wat, waarom bespaar ik je, aangezien ik dan drie delen extra moet maken ?
Ik weet nu, het was nodig! Niet alleen voor diegene, maar vooral voor ons! (The Flow)

In die nacht wordt ons een uitgebreide mail gestuurd met een uitleg EN! een link naar een ander plekje om eventueel te kunnen reizen. Donderdagochtend ergens rond 9:00, ogen open, bellen! En zit ik aan de telefoon met een stel wat later heel veel voor ons gaat betekenen.

UIteraard had ik direct de link gevolgd in de mail, en bij het zien van deze twee begeleiders (zij en hij) kreeg ik direct een goed gevoel. En dat zorgde ervoor dat ik vroeg mijn bed uit spring om te bellen..

Computer aan, mail voor me van de persoon die ermee stopte, bleek dat zij van de (nieuwe) optionele locatie op datzelfde moment ‘heel toevallig’ dezelfde mail voor haar had..

Wat? zegt zij, “Jullie zitten al in jullie voorbereiding? Ik ga even overleggen”.
Hij schuift aan bij het gesprek…
…Zondag al? Hoeveel personen? 6? Even denken… klinkt het aan de andere kant
“Tja, we hebben al een ceremonie op zaterdag, maar we kunnen jullie nu niet laten zitten zo, intenties zijn al gezet, dieet is al gaande”.
…Uhmm, wat vind jij?.. (aan de andere kant van de lijn is er een hoorbaar overleg)
…Ik denk dat we een extra ceremonie moeten inlassen… was het antwoord.
En al snel was daar het verlossende antwoord van twee Engeltjes uit Drenthe.

Wat een geregel was dat nog, (en ik tot de ontdekking komende dat ik ineens kan plannen!) Iedereen had het al een beetje opgegeven na de mail van de oude locatie..
Pizza en wijn op de woensdagavond meen ik me, (voor sommige) te herinneren.
Niet wetende dat DenDen in dit geval zijn tanden erin had gezet om alsnog die zondag te reizen.. En zo ging het!

Een goede/juiste voorbereiding..

Wanneer je het écht goed wilt doen, hou je jezelf (minimaal) een week aan het dieet. Een dieet waarin je heel veel wel, maar ook heel veel niet mag eten (en doen, zoals even een weekje een celibatair leven )
Je krijgt een lijst, als het goed is, van de instelling waar je je reis gaat maken. En met een beetje mazzel (zoals bij De Heilige Bron) krijg je heerlijke recepten, om mee aan de slag te gaan. Veel rust die week.. geen sexuele activiteiten dus! Het is allemaal een must!

Focus je op je intentie en geniet van de natuur voor- en na de ceremonie! Dit allemaal even tussendoor je huidige leventje.. Das best lastig kan ik je vertellen… MAAR, dit keer ging het me zo makkelijk af! Ik had een missie. En dat was niet alleen een goede ervaring voor mijzelf, maar ook een goede (lees perfecte) ervaring voor de vrienden welke ik zo enthousiast had gemaakt EN alsnog die zondag konden reizen.

Door naar mijn gevoel, intuïtie, te luisteren en de nieuwe locatie meteen aan te voelen als goed!

We arriveren in Drenthe..

2 uurtjes rijden.. Met zijn vieren in één auto maakt het nóg spannender. Vooral waar er twee nog helemaal geen ervaring hebben en ik mijn ervaringen van mijn twee keer kan delen. Het blijft altijd spannend, interessant, het onbekende pad op.. Een werkelijke uitdaging.

Wanneer we aankomen, staat hij buiten op ons te wachten. Ik steek mijn hand uit en hij zegt, nee, zo doen we dat niet… een knuffel! Alsof ik mijn broer welke ik, naast mijn ene zus, nooit heb gehad in de armen val. Wat een fijn onthaal. Het is ‘het ding’ welke ik nu (bijna) altijd doe met de mensen die ik op mijn pad tegenkom. Even het ijs breken, je kunt meteen goed aanvoelen waar iemand zit. En dat zat in dit geval, helemaal goed!

Er volgen meer knuffels, thee en de gesprekken zijn vanaf binnenkomst meteen interessant. Wat een fijn plekje hier. UIteraard met wat gezonde spanning in de groep.

Allemaal in het wit..

Bij de meeste locaties waar je gaat reizen is het een traditie om witte (of lichte) kleding te dragen. Niet alleen voelt het sereen, ook is het een fijn gevoel dat de Spirits je goed kunnen zien in het donker. Mede als begeleider (weet ik inmiddels) is het handig de mensen die reizen – in het donker – beter te kunnen zien.
Daarnaast ziet er gewoon mooi uit..

Tijdens een Ayahuasca Ceremonie

Lichte kleding tijdens een latere ceremonie/begeleiding in een Tipi.

Goed.. De reis.. want hier heb ik het nog steeds over de derde reis, waar ik samen met mijn liefde heen mag en wat andere dierbare.
Ik ben direct onder de indruk van de manier waarop de ceremonie wordt neergezet en ik aanschouw de ‘define-time’ welke de hoofdbegeleider (hij) neerzet. Daar kan ik nog een hoop van leren dacht ik, niet wetende dat ik deze later (als vanzelf) meer en meer kan toepassen. Alles met zoveel geduld uitvoeren is ook een vak vond ik. Maar vandaag de dag kan ik vertellen dat ik ook meer bereik en neerzet in mijn eigen define-time.
Tijd bestaat tenslotte niet echt, dus wanneer je jezelf er niet (echt) meer bezighoudt hou je steeds meer tijd over. En gebeurd alles altijd precies op het juiste moment. 😀

Wow, wat lijkt me dat mooi om mensen te begeleiden.

Ik weet het nog goed.. 1 van de eerste uitspraken van Stridje toen ze uit de Santo Daime kerk liep. Zo ook! gebeurde dit na mijn ervaring met Kambo. Alles in haar riep om te mogen ‘werken’ met dit medicijn. Het was dan ook niet voor niets wat mij werd laten zien door Grootmoeder Ayahuasca.

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik heel wat jaren mijn lichaam vervuilt met chemische rotzooi. Je kunt je misschien voorstellen of heb je zelf de ervaring.. Wat heeft dit met mijn lichaam gedaan? Dit kun je het beste zien als een last welke op mijn schouders lag.

Tijdens mijn derde reis voelde het als voor waar dat ik als energie uit mijn lichaam ging, waarna ik als onderzoeker mijn lichaam opnieuw betrad. Alsof ik als de professor in de oude Duyvis reclame op elke cel in mijn lichaam de stempel OK mocht zetten. Wat een bevrijding was dat na deze reis! Deze last is verdwenen! En aangezien er nu nog nul komma nul aan chemische drugs meer in mijn lijf komt, ben ik nog steeds verlicht van deze ervaring. Na dit mooie cadeau, mocht ik weer gaan vertellen. Net als het stichten van de wereldvrede in deel 2. ‘Vertel!’ verteld ze mij, ‘vertel de wereld wat Ayahuasca jou zou kunnen brengen’.
Toen nog niet wetende dat mijn Maya teken de Gele Zon is, de verteller de uitdragen, vertelde Grootmoeder Ayahuasca mij dat ik mocht gaan vertellen .. 
Tijdens deze inzichten en reis/ceremonie, lagen we als groep inmiddels met zijn allen op 1 groot matras, waar iedereen dmv een hoofd tegen een been of een hand op een arm contact maakte en zo ervaarde ik de ervaringen van andere. Ook Stridje en haar uitspraak kwam langs in mijn hoofd en terwijl dit gebeurde hoor ik hem vragen:
“Zou je anders hier willen komen begeleiden?” Ik kan alleen maar lachen en genieten. Wat kan reizen op Ayahuasca mooi zijn!

De volgende dag ben ik zo ontzettend verlicht van mijn OK zijn. Mijn lichaam is in orde. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en vooral de plek en de manier zoals we deze ceremonie hebben mogen ervaren en het blijkt dat het maar wat moeilijk is om dat plekje in Drenthe te verlaten. Die maandag laat aan et einde van de dag komen we weer thuis. Gelukkig komt er snel een vervolg. Want op 13 April zijn we er al, Stridje mag begeleiden en ik.. Ik ga weer reizen.

De Heilige Bron

Onze voorkeur gaat altijd uit naar even persoonlijk contact, om een eerste indruk te krijgen van met wie je te maken hebt.

© 2017 De Heilige Bron.

DE HEILIGE BRON

FACEBOOK